Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Απολύσεις-Συμφωνία Μητσοτάκη-Τρόικα


Οσον αφορά το ζήτημα των 5.500 απολύσεων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, που απομένουν για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 15.000 απολύσεων (αποτελεί δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης), ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε στους εκπροσώπους των δανειστών, ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί, κυρίως, από την επιτάχυνση της πειθαρχικής δικαιοσύνης και από τον έλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν παρανόμως σε αορίστου χρόνου (περίπου 850).
Επιπλέον, θα υπάρξουν απολύσεις από τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε "διαθεσιμότητα" (περίπου 1.800 δεν θα επανατοποθετηθούν), ενώ παραμένει προς διαπραγμάτευση με την Τρόικα η προσμέτρηση των υπαλλήλων που παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές και θα αποχωρήσουν (1.850) για τους οποίους υπάρχει αισιοδοξία από το Υπ.Δ.Μ.Η.Δ. ότι στο τέλος θα τους δεχτούν.
Από το άθροισμα λείπουν, περίπου, 1.000 υπάλληλοι που πρέπει να προέλθουν από τη μείωση προσωπικού (μέσω αξιολόγησης) στα Ν.Π.Ι.Δ. των Υπουργείων Υποδομών (850), Αγροτικής Ανάπτυξης (150) και Πολιτισμού (90).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου